sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Eero Paloheimo: Tämä on Afrikka

Taisin juuri löytää seuraavan lukuprojektini. Vihreiden ex-kansanedustaja, tekniikan tohtori Eero Paloheimo on julkaissut viime vuoden puolella kirjoittanut Tämä on Afrikka -kirjan, jossa kerrotaan "suorasukaisesti ja riemastuttavasti tämän päivän Afrikasta: täysistä busseista ja kuoppaisista teistä, maaseudun kylistä ja kaupunkien slummeista, AIDS-pelosta ja prostutioiduista, vuorigorilloista ja kalastusretkistä, vaalihumusta ja pakolaisleireistä, unohtamatta suomalaisministeriön virkamiehiäkään."

Kirjan lopussa Paloheimo esittää oman ratkaisunsa kysymykseen: "mitä Afrikalle pitäisi tehdä?" Vaikka en henkilökohtaisesti ole sitä mieltä, että Afrikalle pitäisi välttämättä tehdä yhtään mitään, on toki hyvä tutustua Paloheimonkin näkemykseen. Jotain enteitä hänen antamastaan vastauksesta on saatavilla Verkkouutisten tuoreesta kirja-arvostelusta:

"Suhtautumistamme Afrikkaan leimaa jättimäinen kollektiivinen valhe. Sille on ominaista, että kaikki valehtelevat ja kaikki tietävät, että kaikki valehtelevat. Lisäksi kaikki tietävät, että kaikki tietävät senkin, että kaikki valehtelevat." Lue loput täältä. >>

1 kommentti:

Herja kirjoitti...

Tässä erään Afrikkaa kiertäneen arvio Paloheimon kirjasta:

http://af-riikka.blogspot.com/2008/04/insinri-vastaan-humanisti.html