perjantai 25. heinäkuuta 2008

Tšetšeenit ja kurdit ne ei yhteensovi

..eikä niitä voi laittaa pussauskoppiin.

HS, 25.7.2008:

Tšetšeenijoukko hyökkäsi pakolaiskeskukseen Norjassa
Norjassa on sattunut harvinaislaatuisen raaka hyökkäys pakolaisten vastaanottokeskukseen. Rautatangoin ja viidakkoveitsin aseistautunut tšetšeenijoukko tunkeutui eilisiltana Oslon liepeillä sijaitsevaan keskukseen ja pahoinpiteli kymmeniä ihmisiä, kertovat norjalaisviestimet.

Alkup. uutinen: Verdens Gang. Lisää aiheesta: Kaleva, BBC ja monstersandcritics.com.

Laitoin hesarin keskusteluun seuraavan kommentin:


Kaksi etnistä ryhmää aikaansaa joukkotappelun, jonka tuloksena aikuiset miehet pieksevät naisia ja lapsia. Kenen syy?

Uutisoinnin perusteella tietysti norjalaisen yhteiskunnan ja sen hidastelevan, oletettavasti etnis-biasoituneen poliisin.. huoh.

On sinänsä valitettavaa, että ihmiset joutuvat jättämään kotimaansa väkivaltaisuuksien pelossa ja ryhtymään pakolaisiksi. Mutta on yhtälailla valitettavaa, että he, joita kotimaassaan vainottiin, näyttävät uutisoinnin perusteella olevan myös vastaanottomaassaan väkivallan uhalle alttiita.

Miksi näin on?

Mutta ovatko pakolaiset sitten aina muiden pahuudesta kärsiviä viattomia uhreja? Vai ovatko he sittenkin häviölle joutuneita pukareita?

Ei kai voi olla niin, että jokin, mitä pakolaiset a) ovat, b) tekevät tai c) sanovat, aikaansaa muissa ryhmissä kielteisiä fiiliksiä ja tekoja? Vanha peruskoulun openikin kun jo totesi, että tappeluun tarvitaan aina kaksi..

Ei kommentteja: